Tisza Mozi Film FesztiválMagyar
Tisza Mozi Tisza Mozi
2017
2015
2013
2011
2009
2007
2005
2003
2001
Szolnok
Filmszakmai kerekasztal beszélgetés
Az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál keretén belül a Szolnoki Galéria adott otthont annak a kerekasztal beszélgetésnek, melynek témája a “Folytonosság és változások a magyar filmiparban” volt.

Kerekasztal beszélgetés A magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát Kollarik Tamás Médiatanács tag és a Magyar Média Mecentúra program koordinátora képviselte, aki a program támogatási rendszeréről és a nyertes alkotások fesztivál- és közönségsikereiről beszélt.

Kollarik Tamás mellett a kerekasztal beszélgetés résztvevői között volt Fülöp József, aki az Innovációs és Technológiai Minisztérium kreatív iparért felelős felkért miniszteri biztosa, és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, aki szerint a filmiparban is szükség van az innovatív menedzsmentszemléletre, valamint a magyar filmek kulturális és gazdasági hatásait ismertette.

András Ferenc a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusa, aki a magyar filmalkotások érvényesülésének elősegítéséről, a magyar filmművészet nemzetközi bemutatásáról, közkincsgondozásról és a magyar filmművészek képviseletéről osztotta meg velünk a gondolatait.

A filmterjesztésről, a filmforgalmazásról, a filmszakmai folyóiratok és a művészmozik programjainak, közönségkapcsolatának támogatásáról, infrastrukturális fejlesztéséről, valamint a magyar filmek népszerűsítésének kezdeményezéséről, a filmszínházak helyéről a digitalizáció korában, és a segítségre szoruló területekkel kapcsolatos tennivalókról beszélt Bakos Edit az ART Mozi Egyesület/Nemzeti Kulturális Alap – Filmkollégium elnöke.

Az MTVA egy évtizede van a Mecenatúra programban, melynek célja a televíziós filmek létrejöttének segítése, a pénzügyi háttér megteremtése a televíziós műfajok számára és az értéket képviselő alkotások jelenlétének támogatása a televízióban. Erről Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Non-profit Zrt. Televíziós Médiaszolgáltató Igazgatóság igazgatója értekezett a jelenlevőkkel. Végül, de nem utolsó sorban Faragó Krisztián, a Penat Média kreatív igazgatója osztotta meg gondolatait az új platformok tartalmairól és a bennük rejlő lehetőségekről, valamint arról, hogy hogyan csatlakozhat a Youtube-er társadalom a film és a média világának rendszerébe.

A beszélgetést Demeter István, az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál igazgatója moderálta.

A Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program fennállása óta közel 13 milliárd forint támogatást nyújtott 1356 filmes és rádiós alkotás gyártására.

A filmek folyamatosan sikerrel szerepelnek a világ fesztiváljain és több millió nézőt értek el határon innen és túl.

A Médiatanács által felajánlott díjak összege az Alexandre Trauner ART/Film Fesztiválon idén összesen 4.3 milló forint volt, melyet 4 kategóriában osztottak szét. Az Európai Nagyjátékfilmes kategóriában 1,5 millió forintot, a Láthatóvá Tett Tudomány kategóriában szintén 1,5 millió forintot, a Fiatal Rendezők: Kisjátékfilm és Animáció kategóriában 1 millió forintot, míg a Szignálfilmes pályázat nyertesei között 300 ezer forintot oszthatott szét a fesztivál zsűrije.

Kerekasztal beszélgetés Kerekasztal beszélgetés Kerekasztal beszélgetés Kerekasztal beszélgetés
A filmszemle katalógusa:
    Adobe Acrobat formátumAdobe Acrobat formátum (PDF): 12088 KB
A filmszemle műsorfüzete:
    Adobe Acrobat formátumAdobe Acrobat formátum (PDF): 5658 KB
2018
2016
2014
2012
2010
2008
2006
2004
2002
2000
Kapcsolat