Tisza Mozi Film FesztiválMagyar
Tisza Mozi Tisza Mozi
2017
2015
2013
2011
2009
2007
2005
2003
2001
Szolnok
Nevezési szabályok
1. Nevezési díj nincs
2. Általános tudnivalók
Nevezni csak 2017. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó - a mű rendezője vagy szerkesztője - maximum két filmet nevezhet. Az előzsűri által a Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatott filmek egy-egy alkotójának szállás és étkezési költségeit a szervezők biztosítják a Fesztivál idejére!
3. Nevezés
A 2019-es Alexandre Trauner ART/Film Fesztiválra a Filmfreeway nevű portálon és a Tisza Mozi Fesztivál hivatalos honlapján keresztül lehet filmet nevezni.

A versenybe került alkotások listáját július folyamán hozzuk nyilvánosságra.

A fesztiválon történő bemutatáshoz és a katalógus elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:
  • a tisza mozi szerverére feltölteni a versenybe került alkotásokat szeptember 15-ig
  • a fesztiválra beválogatott filmek promóciós és a katalógus elkészítéséhez szükséges anyagait angol és magyar nyelven - a film rendezőjének fotóját, a rendező rövid, néhány soros életrajzát, a film rövid - maximum 500 karakteres - szinopszisát, valamint a filmből egy képet - kérjük feltölteni a nevezéskor vagy emailben pótolni legkésőbb augusztus 10-ig
  • A Fesztivál hivatalos nyelve a magyar és angol, ezért minden írásos anyagot e két nyelv valamelyikén kell megküldeni. A beválogatott filmalkotásoknak, amennyiben nem angol nyelvűek, angol felirattal kell rendelkezniük.
(Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése van az online nevezési lappal kapcsolatban, kérem, jelezze az office [kukac] tiszamozi.hu címen.)
4. Bemutatás és jogok
A kópiákat a fesztivál csak a filmfesztiválon jogosult bemutatni, a promóciós anyagokat felhasználhatja a fesztivál reklámozására a fesztivál helyszínein, online felületeken, rádióban, televízióban, nyomtatott sajtóban. Amennyiben a filmhez nem készült trailer, a fesztivál a filmalkotás maximum 20 másodperces részét felhasználhatja promóciós célokra.

A filmvetítések a fesztiválon ingyenesek.

A film nevezésével minden résztvevő biztosítja, hogy a beadott filmalkotással kapcsolatos minden szerzői és felhasználási joggal rendelkezik. A fesztiválon résztvevő hozzájárul, hogy az általa leadott képeken szereplő személyek és a kép tulajdonosai minden jogot biztosítanak a nevezőknek, így azokat a szervezők megjelentethetik a kiadványokban, sajtóanyagokban.

A film nevezésével a jelentkezők elfogadják, hogy a megállapodás az itt meghatározott szabályok szerint történik.
5. Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban
Az előzsűrizésre beküldendő alkotásokat elsősorban online letölthető link formájában áll módunkban elfogadni. A szemle szervezőinek nem áll módjában a rövid- és dokumentumfilmek bemutatása után bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

Az előválogatás során a Filmfesztivál programjába kerülő filmek kópiáinak 2019. október 1-től 20-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk, illetve előzetes értesítés után a filmkópiákat személyesen is el lehet hozni a Fesztiválra.

A Fesztivál versenyprogramjában a filmeket DCP formátumban vagy Blu-ray lemezről mutatjuk be. Az online letölthető filmek specifikációi: DCP 2K felbontás esetén mkv formátum HD vagy Full HD minőség esetén; kisebb felbontás esetén avi formátum.
A Filmfesztivál szervezőjének címe:
TISZA MOZI Kft.
5000 Szolnok, Templom u. 4.
Telefon:
+36 56 424910
E-mail:
office [kukac] tiszamozi.hu
Nemzetközi Fesztiváliroda
A filmszemle katalógusa:
    Adobe Acrobat formátumAdobe Acrobat formátum (PDF): 12088 KB
A filmszemle műsorfüzete:
    Adobe Acrobat formátumAdobe Acrobat formátum (PDF): 5658 KB
2018
2016
2014
2012
2010
2008
2006
2004
2002
2000
Kapcsolat